Activiteiten voor kinderen in thema bomen

Verdwalen in de bossen tussen de bomen en dieren in de mooie informatieve kinderboeken in dit thema

Samen Lezen Thema Bomen

Van zaadje tot boom, soorten bomen, voorplanting, dieren die er huizen, op welke plekken waar bomen staan en nog veel meer

Boeken met mooie platen en informatieve teksten speciaal ontwikkelt voor kinderen. De één nog mooier dan de ander. Omslag bedrukt met goudfolie, de mooiste papiersoorten, prachtige kleuren en zo leerzaam. In het thema bomen hebben wij meerdere boeken gelezen.

 

Sprokkelen van takken, de bossen fotograferen en samen knutselen

Thema Tips Knutselen

Samen bouwtekeningen maken, zagen, boren, timmeren en verbindingen maken

Hier vind je de leukste knutselideeën voor kinderen. Takken sprokkelen in de bossen en samen knutselen. De planken zijn van de Action € 4,99 per stuk. In alle takken en planken zijn gaatjes geboord met de handboor, de takken zijn allemaal gemeten en gezaagd, alles met het kindergereedschap van Kids at Work. Bij de Doehetzelfwinkel kun je deuvels kopen waarbij je een sterke verbinding krijgt, houtlijm is genoeg en spijkers zijn niet perse nodig. Met ijsstokjes kun je van alles maken, een schommel, trap, hekje en meer. Wij hebben samen een werktekening gemaakt, de maten opgemeten en opgeschreven want dat hoort immers bij een mooi bouwwerk. Want wie weet inspireren we een vriendje of vriendinnetje die het ook leuk vindt om zoiets te bouwen. De boomhut biedt een leuke plaats voor de bosdieren van Safari Ltd. tijdens het spelen en daarnaast biedt het hier een mooie plek voor de vleesetende planten.

Boomhuis Knutselen Thema Bomen

 

Een middag schilderen met inspiratie uit het boek De bossen in met tekeningen van Jane McGuinness

Thema Bomen Schilderen

Samen schilderen in het thema bomen en de moeilijke woorden als fotosynthese en chlorofyl opschrijven en proberen te begrijpen

In de boeken staan soms best moeilijke woorden. Om er een beter beeld van te maken schrijven we de moeilijke woorden over en maken er een tekening bij.

 

Samen bomenkoekjes bakken

Samen Bakken In Thema Bomen

Samen bakken, meten, wegen, graden en tijd instellen en lekker snoepen

Lekker kneden, samen het recept lezen, bepalen hoeveel we moeten toevoegen, de tijd instellen, een keuken die heerlijk ruikt en een kop thee of limonade met een lekkere koek, dit keer in het thema bomen met de verschillende bomenvormpjes

 

De bossen in met de herkenningskaarten

De Bossen In Met Herkenningskaarten Thematips

Met de mooie bomenkaarten van Expeditie Natuur en de herkenningkaarten van Jasper de Ruiter het bos in

Een leuke puzzel om te ontdekken wat welke boom is aan de hand van de herkenningskaart bladeren, boomschors, boomsilhouetten en zaden, noten en vruchten van Tringa paintings, Jasper de Ruiter. Leuke feitjes over de bomen kun je vinden op de bomenkaarten van Expeditie Natuur.

 

Puzzelen in thema bomen

Puzzelen In Thema Bomen

Samen puzzelen en kletsen

Wij gaan vaak opzoek naar een mooie kinderpuzzels met een afbeelding waar we blij van worden. Als je vooraf weet welk thema je gaat doen is het leuk om voor sinterklaas of als verjaardagskado een puzzel te vragen/geven.  Je kunt voor een moeilijke puzzel kiezen die wat langer ligt of een puzzel met wat minder stukjes en daardoor in een korte tijd te maken is. Wij geven puzzels vaak weer door aan familie. Met puzzelen moet je je concentreren en train je het ruimtelijk inzicht. Puzzelen is een leuke activiteit samen.

 

Roetsjen tussen de naaldbomen in het boomklimpark

Boomklimpark Garderen

Elk thema sluiten wij af met een uitje

De bomen ook eens in de hoogte bekijken, je vastklampen aan die stevige stam en bast, kortom je vermaken in een boomklimpark. Boomklimpark Garderen is een mooie plek met verschillende niveau’s voor kinderen. Lekker bewegen en buiten zijn tussen de magische hoge naaldbomen.

Ondersteunend in dit thema bekeken wij de volgende afleveringen van Het Klokhuis:

  • Regenwoud
  • Mangrove
  • Appels