Over ons

Little & Pure is een webshop waar we de meerwaarde van speelgoed laten zien. Want spelen en ontdekken, daar is waar Little & Pure voor staat. Bij Little & Pure vind je speelgoed met een educatief karakter en is bedoeld om je kind iets te leren over een bepaald onderwerp.

En spelen…..? Hoe leuk is dat samen! Soms moet je als volwassenen weer even graven en het kind in je naar boven halen om samen te spelen, maar als je hier eenmaal weer aan begint… zal je de meerwaarde hiervan begrijpen. Je kunt heel goed samenspelen met een educatief karakter. Want wanneer een kind zelf iets ontdekt, leert het hiervan. En jij laat jouw kind ontdekken.

Zonder dat we ons er van bewust zijn, hebben fabrikanten meer over het speelgoed nagedacht dan je soms doet vermoeden. Neem bijvoorbeeld Safari Ltd. waar wij helemaal fan van zijn. Zij hebben tubes met speelfiguren ontwikkeld waar je de gehele geschiedenis tijdlijn mee af kan lopen. Maar ook de levenscyclus van insecten, zoogdieren, reptielen is terug te vinden in het speelgoed.

Alles wat je in onze webshop vindt aan speelgoed, wordt ondersteund door prachtige educatieve boeken, knutselmateriaal en meer.

Zo kun je dus samen kennis opdoen en ook jouw kennis over onderwerpen delen met je kind of er samen over lezen.

Neem nou bijvoorbeeld de IJstijd. Deze tijd kan je samen helemaal tot leven brengen. Het begint bij het boek Oersterk waar je kennis opdoet over die tijd. Safari ltd. heeft de dieren van de IJstijd in het assortiment zoals de wolharige mammoet, de wolharige neushoorn, de sabeltandtijger en meer. Je kunt samen deze tijd nabootsen door te bouwen met natuurlijke materialen waarbij je een setting maakt met de eerste mens (ook door Safari ltd uitgebracht). Maar ook als er vriendjes of vriendinnetjes langskomen kunnen ze lekker verder spelen.

Op ons blog geven wij voorbeelden wat je allemaal kunt doen met het speelgoed, boeken, en knutselmaterialen. En heeft jouw kind buiten school wat exrtra ondersteuning nodig? Naast alleen het spelen geven we ook voorbeelden hoe je het speelgoed kunt inzetten als ondersteuning bij rekenen, schrijven en de zaakvakken. Je kunt de verschillende thema’s vinden in onze shop.

Veel liefs van Willemijn en team die elke dag weer nieuwe inspiratie opdoen en de webshop up to date houden.