Project Nederland ♡

30 juni 2021

Blogpagina Holland

Project Nederland met de jongens, alle provincies bezoeken leek me nou zo’n leuk idee! We dromen over verre reizen en de jongste wil met de trein naar Parijs. Dat gaan we vast ooit doen. Maar eerst Nederland eens van dichtbij bekijken.

Ik fantaseer hoe het zal zijn… Het zal vast ook gebeuren dat ik alleen met de jongens ga omdat manlief moet werken.

Waarschijnlijk rijden we er puffend naar toe, is alles te ver lopen,  is het museum saai en missen ze papa heel erg, krijgen ze ruzie, ik migraine,  is alles toch best duur ook al is het educatief en de foto’s  die ik dan maak komen nooit in ons Nederlandboek… maar hè, ik reis door Nederland we moeten ergens beginnen!!

Samen Nederland ontdekken dus…Gewoon met de tent op pad en de provincies bezoeken. Zo gezegd zo gedaan. We kochten een kleinere tent, zodat we ook zonder papa makkekijk weg kunnen gaan. De eerste provincie was Zeeland. Binnen 20 minuten waren we geïnstalleerd en lagen we in het zwembad. We bezochten de Deltawerken, aten een ijsje in Middelburg, de Zeeuwse bolus werd geliefd, maar de mosselen werden overgeslagen. Het was een groot succes met verhalen over de watersnoodramp, opblijven, scheten in de tent, we werden verliefd op de campingpoes en de BMXbaan.

En ja er was ook gemis. Eerst om papa, een hoop gebrul de laatste avond in koor “ik mis papa”. Toen ook de hond en de cavia’s  werden opeens ook gemist. De volgende dag tranen over het missen van de camping. Thuis grote verhalen over ons eerste Nederland avontuur. De babbelaars, bolussen en drop zijn mee naar huis gekomen. En oh ja ook nog een emmer met zeeslakken die we meekregen hadden en waar we uiteindelijk een liefhebber heel blij mee hebben gemaakt.

En wat is missen eigenlijk iets moois. Iets of iemand missen mag je koesteren♡ het zegt zoveel…

Volgende keer Limburg. Met  het hele gezin. En ik heb zomaar al een begin gemaakt aan ons “Nederlandboek!

Dag Zeeland. Met je mooie zoute landen en je zilte lucht. We komen nog eens terug, eerst nog de 11 andere provincies! En ondertussen gaan we je gewoon missen. En dat is mooi♡