Activiteiten voor kinderen in thema Egypte

Knippen en plakken en samen bouwen aan een piramide

Knutslen In Thema Egypte Pukaca

knutselen en nog even de moeilijke woorden doornemen in thema Egypte

Het is wel even een werkje, het lijkt zo makkelijk maar het behoeft wel wat samenwerking. Maar dan heb je wel een echte piramide met allemaal leuke speelpoppetjes. Ook knip en plak je een mummie een sarcofaag, canopen en goden. Spelen in het thema Egypte in combinatie met allerlei speelgoed en de speelfiguren van Safari Ltd. Tijdens het knippen en plakken benoemen we al die moeilijke woorden nog maar eens, kletsen we over wat we inmiddels allemaal weten en maken onze handen lekker vies met lijm.

Zelf pitabroodjes bakken

Thema Egypte Pita Broodjes Bakken

Lekker en overzichtelijk

Bakken… je moet er even tijd voor vrij maken. Pitabroodjes maken is heel simpel en snel klaar. Het deeg hoeft niet te rijzen en het bij elkaar gooien van een paar ingrediënten (gist het laatst), lekker kneden, bolletjes draaien en bakken maar is een kleine moeite… de pitabroodjes zijn namelijk erg lekker.

Lezen, spelen, Atlas bekijken en krassen op de wereldkaart

Lezen Thema Egypte

Krassen op de wereldkaart

Zoek het land wat je behandelt op, dit kan in deze leuke kinderatlas, op een globe of wereldkaart. Bekijk het Werelddeel waar het land ligt, welke landen liggen er omheen en is het ver van Nederland? Wanneer er bij ons een land voorbij komt waarbij we nieuwsgierig zijn, dan zoeken we dit altijd even op. Zo bekeken we laatst Het Klokhuis over sledehonden. Alles speelde zich af in Groenland. Dus hup de Atlas erbij en opzoek naar Groenland. Grappig dat Groenland wit is en IJsland groen en dat ze bij Denemarken horen, te danken aan de Vikingen.

Voor meer informatie over Egypte hebben wij het boek Op zoek naar Tom in het Oude Egypte gelezen. In het boek ga je op zoek naar Tom tussen de mummie’s, piramide’s, een festival, een schrijversschool, een tempel en meer. Het geeft een goed en speels beeld door de leuke illustraties en informatieve teksten. Door Tom te zoeken moet je alle bladzijdes goed afspeuren. Samen Tom vinden… of een wedstrijdje wie Tom voor het eerst gevonden heeft.

Ook hebben we samen het boek Stuiver en Pluis in het Oude Egypte gelezen. Stuiver en Pluis reizen met een tijdmachine naar het Oude Egypte, waar je een rondleiding krijgt door de geschiedenis, vol krokodillen, piramides en mummies. Hier kwam nadat het boekje uit was de vraag:” Zijn er nog meer boekjes van Stuiver en Pluis”?

Spelen met water en zand, Egypte nabouwen met piramide’s en speelgoed

Piramide Bouwen Op Het Strand Met Strandvorm Piramide

Een museum van zand

Een dagje strand… neem ook eens iets anders mee dan alleen een emmer en schep. Leuk strandspeelgoed, de bamboe stokjes doen het hier erg goed, lekker in het zand prikken, hekjes maken, bruggen bouwen en natuurlijk het speelgoed van Safari Ltd. Speelgoed wat goed tegen water en zand kan en je een dag heerlijk mee kunt spelen en vermaken. Ook leuk om in de zandbak te gebruiken of mee te nemen in bad. Wil jij meer weten over deze heerlijke stranddag? Lees ons blog: https://www.littleandpure.com/een-museum-van-zand-en-mooie-ontmoetingen/

Papier oud maken voor het schrijven van hiërogliefen

Thema Egypte Papier Oud Maken

Spannend klusje, houd de brandblusser bij de hand…

Papier oud maken met koffie en aansteker. Wij gebruikten hiervoor gekleurd papier van Ikea. Lekker kliederen met koffie op het papier. De randjes met een grote aansteker branden vonden wij wel een spannend klusje. Het papier is leuk om te gebruiken om hiërogliefen op te schrijven of een schatkaart van te maken. Een hiërogliefen alfabet vind je in allerlei vormen op internet.

 

Bezoek aan het museum van Oudheden in Leiden

Museum Van Oudheden Leiden Uitstapje Thema Egyptekopie

Leuke uitstapjes voor kinderen. Als afsluiting een uitstapje naar het museum met een tentoonstelling over Toetanchamon

Met een speurtocht de tentoonstelling door. Een leuke manier om meer te leren over het leven van Toetanchamon, wie zijn graf heeft ontdekt, wat voor farao hij was en natuurlijk veel meer…https://www.rmo.nl/tentoonstellingen/tijdelijke-tentoonstellingen/op-zoek-naar-toetanchamon/

In dit thema bekeken wij de aflevering Eric op reis naar Egypte.