Uitstapje Avifauna

13 september 2021

Uitstapje Avifauna Leuk Met Kinderen

De bevestiging waarom een uitstapje aan het einde van een thema zo leuk is

Ter afsluiting van het thema vogels brachten wij een bezoek aan Avifauna. De perfecte dag, met een blauwe lucht en zon. Onze start was in de speeltuin, langs de kroonkraanvogel rechtsaf. Ik dacht nog…als we nog maar naar de vogels gaan. Bij de speeltuin kreeg Loek het idee dat hij daar al eens eerder was geweest. Na de mega glijbaan, de klimtoren, de auto’s en de graafmachine’s waren we inmiddels een uur in het park. Tot we ons herinnerde dat de vogeldemonstratie om 15.00 uur zou beginnen in het midden van het park. We snelden ons naar de plek en settelden ons daar op de houten banken. Al snel scheerden grote roofvogels over onze hoofden, magisch gewoon. De prachtige vogels tegen die helder blauwe lucht. Ondertussen vertelden de vogel verzorgers allemaal leuke informatie over de vogels en  spiekten we in ons boek of we de vogels konden herkennen.

Na deze mooie vogelshow was de interesse naar de andere vogels er spontaan. Hij griste de parkplattegrond uit mijn handen en liep voorop en begon kaart te lezen. We moeten rechtsaf naar de uilen, riep hij. We werden in het park verrast door vele prachtige vogels, van de wandelende pelikanen tot de hongerige lori’s, het prachtige Madagaskar gebied met de loslopende maki’s en het Cuba gebied met de roze flamingo’s.

Toen we het hele park hadden gezien vroeg ik; “Weet je nu zeker of je hier bent geweest met school”?  (Tja met 4 kinderen allemaal op een andere basisschool locatie heb je dat als ouders niet helemaal meer op een rijtje 🙂 Ja zei hij; “Nu weet ik het zeker, maar ik vond daar niets aan want toen wist ik nog helemaal niets van vogels”!

Voorafgaand aan dit thema hebben we in het thema vogels (zie thematips)

  • geknutseld
  • gepuzzeld
  • informatieve boeken gelezen
  • meerdere Het klokhuis filmpjes over vogels bekeken
  • vogelkoekjes gebakken