Wegdromen in de Atlas…

14 april 2021

Wanneer we samen in de prachtige Atlas kijken van Lannoo fantaseer ik over reizen die we gemaakt hebben of zouden willen maken. Onze reis naar Borneo waar de kinderen smullen van het verhaal dat papa een kokosnoot open hakte en ze die vervolgens ook zelf wilde proeven. Of de reis naar Curaçao waar we vliegende vissen zagen. En natuurlijk bladeren we door naar Frankrijk en Griekenland waar we met de kinderen waren. Het leuke van deze Atlas is dat er zoveel mooie plaatsjes instaan die herkenbaar zijn voor kinderen. Zoals de mensen, de dieren, de gerechten, de gebouwen etc. Naast samen de landen bekijken en er over praten kan je het boek ook goed gebruiken als zoekboek. Ik zie, ik zie wat jij niet ziet is hier al heel vaak gespeeld. Elke avond een ander land voor het slapen gaan. Voor oudere kinderen is het leuk om hen een land te laten omschrijven en te laten vertellen wat er bij het land hoort. Het is mooi om te horen wat zij er uitpikken en hoe ze het omschrijven. Dit kan al vanaf heel jonge leeftijd maar ook met pubers blijft dit leuk. Je kan er zelfs talen aan koppelen. Ook de vlaggen staan hier mooi geïllustreerd.

Zo werd Egypte er ook uitgepikt door een van de kinderen. Waar ligt dit nu eigenlijk en hoe ging dat vroeger met de farao’s en de piramides. We zoeken Egypte op de wereldkaart van … en krassen hem open. De Egyptische figuren van Safari LTD worden er bij gepakt en er wordt een echte tempel gebouwd. Zo kan je met een Atlas geschiedenis doen leven.

Ook zijn er door de kinderen andere landen uitgekozen om eens verder te onderzoeken. Dat waren o.a. Ierland, Engeland, Mongolië, Zwitserland en Frankrijk. We bekeken per keer het land in de Atlas en wat er allemaal bij hoorde. We keken (natuur) filmpjes over het land en we hebben gerechten gemaakt. Het samen uitpluizen was heel leuk. Wat eten ze daar eigenlijk,  hoe maak je dat en waar kunnen we het kopen. Zo bezochten we bijvoorbeeld een Aziatische supermarkt en een Engelse winkel. Het bereiden van de gerechten biedt een mooie kans om recepten te lezen, te meten en te wegen. Al is snijden en roeren voor de jongste al heel leuk. Laat staan het proeven. Wij draaide tijdens het eten de muziek van het land. Zo werd het op de Ierse avond een groot feest. Het gaat enorm leven om samen in een land te duiken….Interesse gekregen in de Atlas? Shop direct door naar de Atlas https://www.littleandpure.com/winkel/merken/lannoo/atlas/

 

20210108 172756

20210112 141128