Ledikant deken grijs

39.95 including VAT

Een ledikantdeken van Little & Pure, het beste uit grootmoeders tijd

“Schaapje, schaapje, heb je witte wol. Ja baas, ja baas 3 zakken vol”. Heerlijke warme ledikantdekens van Little & Pure. Afmeting 100 x 150 cm verkrijgbaar in verschillende kleuren; licht grijs, groen, zacht blauw, roze en naturel.

Uitverkocht

SKU: W-GS-D01 Categorie: Tag:

Beschrijving

Een ledikantdeken van Little & Pure, het beste uit grootmoeders tijd

Heerlijke, warme, zachte dekens van wol, onze grootouders hadden vroeger allemaal een wollen deken op het ledikant of wieg. Schapen scheren, reinigen, kaarden, spinnen, breien, weven, vilten. Puur natuur! Tegenwoordig wordt veel synthetisch materiaal verwerkt in beddengoed, dit is minder arbeidsintensief en dus goedkoper. Op de vraag welk materiaal (wol, synthetisch of katoen) het meest veilig is, kon TNO (Nederlandse Organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek) in 2003 geen antwoord geven.

Little & Pure heeft een wol lijn op de markt gebracht met onder andere een ledikantdeken van wol

Wol heeft vele bijzonder eigenschappen, wol is ademend, natuurlijk elastisch, en goed voor de gezondheid. Het is belangrijk dat je kindje het behaaglijk heeft voor een goede nachtrust en ontwikkeling. Als je baby het te koud heeft, moet hij namelijk veel energie steken in het op peil houden van zijn temperatuur. Deze energie wordt onnodig onttrokken aan de energie die nodig is voor groei en ontwikkeling.

Meerdere soorten dekens van wol van Little & Pure

De ledikantdekens zijn in 5 kleuren verkrijgbaar, te noemen; licht grijs, groen, zacht blauw, roze en naturel. De omgevingstemperatuur kan voor je baby beter wat aan de lage kant zijn, dan te hoog. Wanneer het in de winterperiode erg koud is kunnen 2 dekens op het ledikant gebruikt worden, het is leuk om dan bijvoorbeeld kleuren te combineren.

De veiligheid van beddengoed wordt bepaald door warmte-isolatie, luchtdoorlaatbaarheid, dikte en de manier hoe je baby’s bedje opmaakt. Professionals adviseren een slaapkamertemperatuur tussen 16-20° C waarbij 18° C het meest ideaal is. Ga niet overcompenseren, dat wil zeggen extra warm toedekken, ook niet in de winter. En wees ook niet onnodig bang voor oververhitting.

De kussens van wol en de speelgoedzak, het klepledikant, verschoontafel en alle overige accessoires kunnen door de warme, zachte tinten mooi met elkaar gecombineerd worden.

 

Extra informatie

Afmetingen100 x 150 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Ledikant deken grijs” te beoordelen

Andere suggesties…