Vlaggen van de Wereld

12.95 including VAT

Educatief speelgoed

Artikelnummer: 6416739021355 Categorieën: , Tag:

Beschrijving

Educatieve spelletjes

Dit spel is eigelijk pas leuk om te spelen als je al kennis hebt van de landen en de vlaggen, maar is juist ook de bron aan informatie om dit te leren! Door de bijgeleverde kaart met nummers in alle landen met daaronder de opsomming van alle landen, heb je een hele overzichtelijke Wereldkaart in kleur in huis waar je alle landen makkelijk mee kunt vinden en leren. Op de speelkaarten vind je op de voorkant de vlag van een land en op de achterkant een plaatje met een stukje van de wereldkaart waar het land ligt, informatie over het aantal inwoners en bevokingsgrootte en 2 tips/weetjes over het land. Het doel van het spel om de juiste vlaggen bij het juiste land en werelddeel te plaatsen, als je het niet weet mag je een tip vragen, maar hoe meer je weet, hoe meer kaarten je in de wacht sleept. De speler die de meeste kaarten op het juiste werelddeel weet te plaatsen, wint het spel. Samen spelen en oefenen.

Waarom hebben we eigenlijk een vlag? Een vlag vertegenwoordigt een land, je bent als land verplicht een eigen vlag te hebben. Al in de prehistorie tekenden mensen vlaggen op de rotsen en dierenhuiden. Ook de Egyptenaren hadden vlaggen aan een soort speer. De Romeinen waren de eersten, die oorlog voerden met een vlag (of vaandel) aan een stok.

Een leuke activiteit is om een kind zijn/haar eigen vlag te laten ontwerpen. Bijvoorbeeld een eigen vlag voor de slaapkamer. Ook leuk als je als ouder dan ook een vlag maakt voor jouw/jullie ouderslaapkamer en wie weet de broertjes en zusjes ook. Zo komen vlaggen tot leven. Of op school, iedere klas zijn eigen vlag.

Stampen, stampen, stampen….Topografie: Op school leer je de topografie in delen waarna de kinderen op jonge leeftijd al toetsen krijgen. Stampen voor de toets waarbij de informatie in het korte termijn geheugen ligt, toets maken, en dan? Weet je dan een half jaar later nog waar alles ligt? Stapje voor stapje een land aan bod laten komen, het samen tot leven brengen, het land opzoeken op de globe, de vlag eraan koppelen, een reisprogramma over het land kijken, een recept maken van dat land, het land open krassen op de kraskaart Wereld, leren over de geloven in het land, en wie weet ooit een trip naar het land, het vlaggenspel… Dat is natuurlijk heel veel bij 195 landen, en dan ook nog alle hoofdsteden, rivieren, zeeën etc. leren en dan alles onthouden? Onze tip: Verdeel dit over de werelddelen, kies een land uit wat jouw kind het meeste aanspreekt en stel dit land centraal ga samen met dit land aan de slag en vandaar uit leer je de buurlanden van dat land, zijn ze in goede harmonie met dat land of hebben ze oorlog? etc.

Meer in dit thema