Meditatiekussen blauw

27.95 including VAT

Het meditatiekussen is een lichtgewicht kussen waarbij de vulling van eps parels is. De hoes kan gewassen worden in de machine op een koud wolwas  programma. Het kussen is 15 cm hoog en 30 cm rond. Aan de zijkant zit een band waarmee je het kussen handig kunt optillen. Het meditatiekussen wordt geleverd in een plastic tas die te gebruiken is voor vervoer of opslag.

Op voorraad

Beschrijving

Keuzes van Little & Pure voor de vulling van het meditatiekussen

Het meditatiekussen van Little & Pure is in 5 tinten verkrijgbaar: blauw, roze, groen, grijs en naturel. Het kussen is  15 cm hoog en 30 cm rond en gevuld met eps parels. Er is gekozen voor een ander materiaal dan boekweitkaf waar de meeste meditatiekussens mee gevuld worden. Little & Pure, Pure staat voor puur maar dit betekent niet dat al onze  producten van natuurlijk materiaal zijn. In alle keuzes overwegen wij wat het beste is voor de gezondheid en milieu en de duurzaamheid van een product.

De voordelen van een eps vulling voor het mediatiekussen van Little & Pure

Bij het meditatiekussen is een vulling gebruikt die ook gebruikt wordt voor zitzakken, dit zijn EPS parels. EPS-parels (piepschuimbolletjes) zijn ronde egale balletjes (4-6 mm)en zijn veerkrachtig en geven het beste comfort. De bolletjes zijn antiallergeen en reukvrij. Zij zijn uiterst duurzaam en nemen de vorm van het lichaam aan bij het zitten of verplaatsen van het lichaam.  EPS parels worden vervaardigd uit korrels van expandeerbaar polystyreen. Dit bestaat hoofdzakelijk uit waterstof en koolstof. Deze componenten zijn bijzonder milieuvriendelijk en niet schadelijk voor de gezondheid. Eps parels kunnen perfect gerecycled worden (voor 100%) naar hun oorspronkelijke basisgrondstof. EPS parels zijn ongevoelig voor vocht en zijn bestand tegen schimmels en bacteriën

Bij een boekweitkaf vulling moet na verloop van tijd de vulling vervangen worden, daarbij moet de vulling na ongeveer 1 jaar uit het kussen gehaald worden om te laten ademen, je moet de boekweitkaf dan uitleggen op een kleed. De drie landen waar op dit moment de meeste boekweit wordt verbouwt zijn China, Rusland en de Oekraïne. Ook het vervoer van het materiaal wordt meegenomen in de overweging als het gaat over milieu aspect.

Extra informatie

Afmetingen30 x 30 x 15 cm

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Meditatiekussen blauw” te beoordelen